Pijn in de bovenbuik

pijn in de bovenbuik

Door de brede werking bij maagklachten wordt dit medicijn vaak voorgeschreven door artsen wanneer drogisterijmiddelen niet voldoende helpen. Ranitidine (Zantac cimetidine of famotidine remmen de aanmaak van maagzuur en helpen bij hevige pijn in de maag (deze drie stoffen zijn vrijwel identiek). Protonpompremmers zoals Nexium (esomeprazol) en Losec (omeprazol) doen de pH-waarde van het maagzuur stijgen en helpen bij zeer hevige pijn in de bovenbuik. Als je extreme last hebt van (chronische) maagpijn, en paracetamol en ibuprofen onvoldoende uitkomst bieden, kan jouw huisarts wellicht Tramadol voorschrijven. Deze zwaardere pijnstiller is niet zonder recept bij drogist of apotheek verkrijgbaar. Causale of curatieve therapie is aan te raden wanneer pijn in de maag langdurig aanhoudt. Tip: gebruik zo min mogelijk acetylzuur- en salicylzuurhoudende pijnstillers zoals aspirine; want deze werken maagklachten juist in de hand. Homeopathische fytotherapeutische middelen bij pijn in bovenbuik naast reguliere medicamenten zijn er ook homeopathische en huis-tuin-en-keuken middeltjes die werkzaam zouden kunnen zijn bij pijn in de maag en aanverwante maagklachten.

De gewaarwording van voedsel dat in de slokdarm blijft steken Gitzwarte ontlasting (ontstaat door ingewerkt bloed) zeer (tot extreem) hevige maag- en/of buikpijn Pijn die zeer plotseling opkomt Bloedbraken Let wel: niet elk van bovenstaande symptomen per definitie hoeft te wijzen op een maagklacht. Het punt is vooral dat je er dankzij deze kennis rekening mee kunt te houden. Oorzaken van pijn in je maag bovenbuik aspecifieke maagklachten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben; van uiterst onschuldig tot extreem risicovol. Zo kan pijn in de maag al worden uitgelokt door een ijsje of ijskoud drankje, maar ook gerelateerd zijn aan gevaarlijke ontstekingsreacties of zelfs maagkanker. Enkele voorbeelden van factoren die maagklachten en pijn in je bovenbuik kunnen veroorzaken zijn als volgt: maagkrampen (verkramping van de maagwand) Sterk gekruide of extreem koude voeding te snel en/of te veel eten voedselvergiftiging (door bedorven voeding) Een ongezond (eenzijdig, vetrijk en/of suikerrijk ) dieet. De kans dat je maag overstuur is doordat je bijvoorbeeld iets verkeerds gegeten hebt, is namelijk beduidend groter. Middelen medicijnen die maagklachten tegengaan Er zijn verscheidene medicijnen op de markt die aspecifieke maagklachten, brandend acidophilus maagzuur, oprispingen en een opgeblazen gevoel tegengaan. Hierbij enkele voorbeelden: Pijnstillers zoals paracetamol bestrijden de gewaarwording van pijn in je maag bovenbuik. Een drankje met algeldraat en/of magnesiumzout gaat oprispingen en brandend maagzuur tegen. Maagzuurremmers (antacida) zoals Rennie en maalox helpen direct bij opkomende pijn in de maag. Domperidon (Motilium) kan werkzaamzijn bij een opgeblazen en vol gevoel, misselijkheid, oprispingen overgeven (braken).

pijn in de bovenbuik
maagklachten. Maar is de pijn in je bovenbuik heftig of zelfs ondraaglijk en doet de pijn in je maag zich veelvuldig voor en houdt ie langdurig aan dan is het raadzaam om je huisarts te raadplegen. Een huisarts kan doorgaans snel beoordelen onder welke categorie jouw maagklachten behoren. Bij (vermoeden van) een maagzweer, maagbloeding of maagperforatie dien je overigens direct een arts in te schakelen. Symptomen van (ernstige) maagklachten, maagklachten gaan veelal gepaard met verschillende bijverschijnselen. Veelvoorkomende bijverschijnselen van pijn in de bovenbuik zijn als volgt: Brandend maagzuur zure oprispingen. Een doffe, zeurende of stekende pijn, misselijkheid, pijn in je bovenbuik, braken, pijn achter het borstbeen, opgeblazen gevoel (Op) boeren, koorts. Ernstige pijn in je maag. Bovenbuik die eventueel het gevolg is van een acute maagaandoening kan gepaard gaan met (een combinatie van) de volgende symptomen: Uitstralende pijn naar bijvoorbeeld armen, kaken of rug.
pijn in de bovenbuik

Onduidelijke pijn in bovenbuik aan


Deze bacteriële of virale infectie van je spijsverteringskanaal wordt meestal gekenmerkt door pijn in de bovenbuik (soms ook onderbuik misselijkheid, braken, diarree en/of koorts. Er wordt ongeveer 1 tot 3 dagen weinig tot niks binnengehouden, waarna de maagklachten langzaamaan afnemen en de eetlust zich beetje bij beetje herstelt. Refluxklachten : gerelateerd aan brandend maagzuur; ze ontstaan doordat maagzuur in de slokdarm terechtkomt (waardoor zure oprispingen ontstaan). Dit fenomeen is in principe ongevaarlijk, maar kan wel erg vervelend en pijnlijk zijn. Bovendien kan er sprake zijn van een gebrekkige of zelfs lekkende maagklep. Ulcusklachten : een ulcus in de maag wordt een maagzweer genoemd. Een maagzweer betreft een oppervlakkige wond in de darm- of maagwand. Goed opletten, want deze wond kan zich in bepaalde gevallen ontwikkelen tot een maagbloeding recept of maagperforatie.

Onduidelijke pijn in bovenbuik aan de linkerkant


Ook ben ik er bij toeval achter gekomen dat beweging helpt, maar ik kan natuurlijk niet de hele dag door blijven lopen met mijn hond. Zou dit een galsteenaanval kunnen zijn? V gast Geplaatst: 8:46 hoi allemaal ik heb de laatste tijd aardig last van mijn maag de ene dag is ie er wel en de andere dag weer niet maar ik krijg er steeds een brandend gevoel bij het is zo op de een. Vl Anita1937 Gast Geplaatst: 11:16 hoi. Ja hoor dit kunnen klachten zijn voor galstenen, kijk maar eens op het topic. Er zijn er genoeg. Ik denk dat dan een heleboel dingen op zijn plaats vallen. Grt, Anita rv gast Geplaatst: 18:31 heb nu last van mijn rug volgends mij de ribbenmaar zeker weten doe ik het niet zou het ook verstandig zijn om daar mee weer terug naar het huisarts te gaan ik ga medicijnen al gekregen voor maagzuur.

pijn in de bovenbuik

Dus ik denk dat ik maar even contact ga opnemen met mijn internist over hoe nu verder. Wel heb ik alweer 2 maal moeten overgeven van de pijn in mijn maag, dus helemaal goed is het niet, en het gebeurd vooral wanneer ik veel heb gegeten en toch ook wel wat vettig. Menno Anita1937 Gast Geplaatst: 14:26 hoi menno, weet jij of er ook naar je misselijk alvleesklier is gekeken? Grt, Anita menno geplaatst: 17:19 hoi anita, ik denk wel dat er naar de alvleesklier is gekeken, want de dokter die de echo deed heeft ook naar mijn aorta gekeken, en dat lijkt me ook niet meteen relevant met de klacht. Gr Menno Anita1937 Gast Geplaatst: 17:30 hoi menno, ik had hele heftige pijn in mijn maagkuiltje en had nog nooit klachten gehad van galstenen, maar had toch door toedoen van een galsteen een afsluiting van de af/toevoer van mijn alvleesklier. Waardoor ik een acuute alvleesklierontsteking heb gekregen. Maar werd ook klamig en mijn bloeddruk was heel laag.

En bovenal de pijn ondragelijk. Grt, Anita menno geplaatst: 17:48 hoi anita, ik heb geen last van klamig of lage bloeddruk, ik heb wel af en toe na veel of wat vettig eten dat ik mega veel pijn heb in mijn maagstreek. En na het overgeven gaat het dan wel weer. Hilda titia geplaatst: 15:33 Hallo allemaal, ik ben nieuw hier en per toeval kwam ik eigenlijk op deze site terecht vanwege mijn "medische"achtergrond. Nu heb ik eigenlijk sinds augustus dit jaar regelmatig last van zeurende pijn rechts boven in de buik, de ene keer wat erger dan de andere, dit straalt dan ook vaak uit naar de rug. Beide kerstdagen heb ik ontzettend last gehad van de pijn, een warme kruik was eigenlijk het enigste wat hielp met een stevige borrel( om de pijn maar ff niet te voelen). Het vreemde is dat deze pijn niet altijd aanwezig ms is ie dagen weg en dan ineens is het er weer.

Welke maagklachten veroorzaken pijn in maag & bovenbuik

Heb toen een zetpil genomen maar dit hielp ook niet echt. Dit duurde tot een uur of 5 vannacht en toen moest ik ineens naar het toilet om te oorzaak poepen, hierna werd de pijn minder en kon ik eindelijk in slaap komen. Toen 's ochtend's wakker werd had ik geen last meer, maar wel donkere urine, ik voel me nog niet helemaal top, je houd van het spugen een rouwe keel en een rot gevoel in je maag over. Komt dit iemand bekend voor, zijn dit stenen? Geplaatst: 16:03, hoi, de artsen vroegen steeds aan mij in welke houding ik me tijdens de galsteenaanvallen het minst onprettig voelde: door rond te lopen of juist heel stil te blijven liggen. Geplaatst: 15:07 hoi, ik ben vandaag naar de huisarts geweest, ik krijg maandag een echo onderzoek van mijn bovenbuik, hij zei dat het niet meteen stenen hoeven te zijn maar dat het ook een irritatie van de gal kan zijn, laten we daar dan maar. Menno mamieke geplaatst: 23:29 hoi menno, wel goed dat je huisarts je zo serieus neemt. Nu maar afwachten of en wat er uit komt. Mamieke menno geplaatst: 14:05 hoi, ik heb al afvalschema een tijd niet gereageerd, maar wil wel even vertellen dat de echo niks heeft opgeleverd, wel is er uit het bloedonderzoek een wat verlaagde waarde van de lever, maar dat kan misschien komen omdat ik de ziekte.

pijn in de bovenbuik

Maagpijn: doffe, zeurende of stekende pijn in bovenbuik

Ik wil niet meteen denken aan galstenen maar je weet het nooit. Menno misstral, geplaatst: 22:53,. De plaats van de pijn is wel ongeveer waar de galblaas en galwegen zich bevinden. Misschien geen stenen maar een ontsteking van de galblaas. Het is met zekerheid te zeggen door bloedonderzoek. Gast, geplaatst: 16:58 hee menno komt heel bekent voor heb er al meer dan een jaar last verstopping van dacht dat het galblaas was is het niet ben dus ddor mijn dokter naar een arts manuele geneeskunde gestuurt vanwege een spier die vast zat in mijn. Mischien heb je er wat aan. Geplaatst: 15:19, hoi, ik heb vannacht nadat ik avond's wel wat lekkere dingen had gegeten waaronder gebak, chip's en wat plakjes franse worst hevige pijn gehad in mijn maagstreek, en heb toen gespuugd, dit verlichte niet de pijn en ik heb verschillende keren maar getracht. Nu bleef de pijn maar bestaan in het midden van mijn maagstreek net onder mijn ribben, in het midden van mijn borstkast.

Registreer, informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, inloggen. Index interne ziekten infectieziekten pijn maagstreek en onder ribben, auteur, onderwerp: Pijn maagstreek en onder ribben menno. Geplaatst: 20:58, calorie hallo, ik ben Menno 39 jaar en ben nieuw op dit forum en heb al het een en ander gelezen. Nu heb ik een 3 maanden geleden een paar keer behoorlijke pijn gehad in mijn maagstreek en rechts onder de ribben, nu ben ik daarvoor bij de huisarts geweest en heb een maagdrankje toen meegekregen. Ik heb nu de laatste tijd een beetje zeurende speirpijn in mijn rug tehoogte van de schouders en midden in mijn rug rechts langs mijn ruggegraad. En ik heb bijna wel de hele dag last van. Komt dit bekend voor?

Mri scan bovenbuik prescan

Maagklachten is een verzamelterm voor alle ziekten, aandoeningen en mankementen die direct gerelateerd zijn aan je maag. De bekendste maagklacht is ongetwijfeld pijn in je maag. Deze pijn manifesteert zich meestal als pijn in de bovenbuik (tussen je navel borstbeen). Er zijn uiteenlopende oorzaken voor maagklachten en pijn in je maag. Mogelijke oorzaken maagklachten, pijn in de bovenbuik kan onder meer het gevolg zijn van de volgende achterliggende oorzaken: Aspecifieke maagklachten : pijn in je maag zonder aanwijsbare oorzaak; dit zijn is de meest voorkomende vorm van pijn in de bovenbuik. Hoewel deze maagklacht erg pijnlijk kan zijn, is ie meestal niet ernstig en duurt ie hooguit 2 weken. Buikgriep : wordt veroorzaakt door een virus of bacterie in het maag-darmkanaal.

Pijn in de bovenbuik
Rated 4/5 based on 475 reviews
Recensies voor het bericht pijn in de bovenbuik

  1. Esykih hij schrijft:

    Meestal veroorzaakt zon steentje ook pijn in de lendenen. Buikgriep : wordt veroorzaakt door een virus of bacterie in het maag-darmkanaal. Pagina 1 van.

  2. Kaquva hij schrijft:

    Als u contrastmiddel heeft gehad kan dit in een zeer zeldzaam geval een allergische reactie geven. Als er ook koorts, al dan niet met koude rillingen, bij aanwezig is, dan is een nierbekken-ontsteking waarschijnlijk. De pijn begint meestal vrij plotseling, vaak na een overvloedige maaltijd of na alcoholgebruik en trekt naar de rug. Qua eten is het ook prima en ik ben ook niet extra vermoeid.(wel word ik een beetje moe van dat gevoel ik heb echt, net als mijn huisarts, werkelijk geen idee waar ik het zoeken moet dus ik hoop op goede suggesties van.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: