Ben ik te licht

ben ik te licht

Ze weten dat ze op mij kunnen rekenen. Tegenwoordig ben ik wel een beetje gebonden, want we vangen drie kleinkinderen op van zondagtot vrijdagavond. Zo is de auto niet altijd vrij. Maar mijn vrouw en ik verstaan elkaar daarin. We proberen het zoveel mogelijk te regelen. Als chauffeur kwam ik in Retie terecht, waar vebes op vakantie ging.

Daarna ben ik van vandaag op morgen vertrokken: er waren perikelen en ik wou juiste mezelf en mijn gezin niet kapotmaken. Kerstmis 1989, roemenië zat aan de grond. We begonnen hulpgoederen in te zamelen en kort na nieuwjaar ben ik vertrokken met een konvooi. Bij aankomst vroor het daar tot min 35 s nachts. Het uitdelen van de goederen was heel emotioneel. We hadden onder meer vijfduizend liter gepasteuriseerde melk mee. Ik hoesje heb meisjes van achttien zien wenen, zo lang was het geleden dat ze nog in die mate melk hadden kunnen drinken. Intussen was ik al heel lang chauffeur voor Licht en liefde. In Berlare had ik francine vandersnickt leren kennen en er woonden nog meer personen met een visuele handicap in de omgeving. Ik ben hen beginnen begeleiden en vervoeren. Ik rijd nu met een minibus, zodat ik tot zes personen kan meenemen.

ben ik te licht
, adem ik veel gemakkelijker en kan ik nog altijd als vrijwilliger instaan voor heel veel taken. Je bent een echte duizendpoot, steeds voor anderen in de weer. Ja, ik heb altijd in de bres gestaan voor mensen in nood. Na ons huwelijk zijn we wel een jaartje weggevlucht uit Berlare, om eens tot rust te komen. We kwamen allebei uit de jeugdbeweging en iedereen wou ons direct engageren toen we terugkwamen, heb ik me al snel aangesloten bij de vrijwillige brandweer. Iedereen kon ook gewoon bij mij aankloppen voor hulp. Elektriciteit was een beetje mijn hobby. Ik heb bij veel mensen leidingen gelegd, omdat ze dat niet konden betalen. Bij de brandweer volgde ik de cursus voor officier, om dan zes jaar het korps te leiden.
ben ik te licht

Ik ben niet geil, ik ben iets anders


Ook buiten school stak ik er heel wat tijd. Ik gaf me helemaal. Dan zijn de perikelen begonnen om de gevolgen van mijn aangeboren handicap gedeeltelijk recht te zetten. Ik ben geboren met een gespleten gehemelte. Toen minimale ik een vals gebit nodig had, was mijn mond daar niet geschikt voor. Ik ontmoette mensen die mij naar een team van specialisten verwezen. Voor operaties moet kruidvat ik niet terugkomen: ik heb er al 28 gehad!

Rene Schuurmans, ben


Lekker krassen en schrappen, dat geeft toch meer voldoening dan een streepje zetten in een lijstje. Mijn dag plannen, op veel dagen wanneer ik het wat drukker heb plan ik mijn dag vantevoren in mijn notitieboekje. Een tijdje geleden heb ik mijn uitgebreide takenlijst de deur uit gegooid om het in te ruilen voor een simpele dagplanning. Hoe ziet mijn dagplanning eruit? Simpel: ik leg drie eieren. En die eieren zijn mijn 3 belangrijkste taken voor de dag. Ik vraag mezelf af: Welke 3 dingen kan ik morgen doen waarmee ik de dag tevreden zou afsluiten? Als ik deze keuzes heb gemaakt en deze 3 dingen heb genoteerd, kan ik de volgende ochtend meteen aan de slag zonder na te hoeven denken. En omdat ik mezelf beperk tot 3 taken, voel ik me productief en niet overweldigd en overwerkt.

ben ik te licht

Problemen, uitdagingen en vraagstukken verschijnen op het duur midden van de pagina. En daar omheen schrijf ik antwoorden die me te binnen schieten. Bijvoorbeeld, wat moet ik allemaal nog regelen voordat ik een paar maanden naar India vertrek? Het antwoord is geen netjes gesorteerd lijstje. Het antwoord is een wolk aan antwoorden.

Werkprojecten, een deel van mijn paklijst, administratieve zaken zoals het visum regelen, het huis klaarmaken, etc. Het voordeel van deze aanpak is dat het aansluit bij hoe het brein werkt. Niemand denkt gestructureerd in lijstjes. Het is daarbinnen eerder een bingomolen. Alles rolt door elkaar en af en toe floept er ineens een gedachte uit. Nadat ik alles op papier heb gezet in een mindmap, heb ik de mogelijkheid om het resultaat in een lijstje te zetten. Maar meestal gebruik ik de mindmap zelf als een soort todo lijstje.

Te, min" by Armand ukulele tabs on ukutabs

Smartphones, tablets, laptops, smartwatches alles. Zo voorkom je de dít is een goed idee, even googlen of het al bestaat valkuil. Wat gewoon een vorm van uitstelgedrag is om het moeilijke denkwerk te vermijden. Werk aan dit vraagstuk gedurende een vooraf gestelde minimumtijd. Wees verblijd, verrast en verwonderd over de hoeveelheid denkwerk die je kunt verzetten in zulke korte tijd. Als je creatief vastzit, als je met een probleem rondloopt of als je gewoon tijd nodig hebt om na te denken. Denk op oorzaak papier, zonder afleiding. Wellicht zul je ook verbaasd staan hoeveel je met je brein kunt doen als je het gebruikt op deze manier! Dit doe ik constant.

ben ik te licht

Ben ik te dik of te dun?

Dit is bijvoorbeeld wat ik deed begin 2017. Ik ging in een koffiezaakje zitten met mijn normale notitieboek, een verschrikkelijk slechte pen en een geweldige soja latte en ik sloeg aan het schrijven. Mijn vraagstuk: hoe ga ik mezelf meer naar buiten duwen in 2017? Mijn antwoord na een paar uur schrijven en nadenken: de eerste outline van mijn boek. Bedenkt een project, onderwerp of vraagstuk waarover je eens goed wilt nadenken. Vertrek naar de bibliotheek, een koffiezaakje of trek je terug in een rustige ruimte. Laat al je elektronica buiten deze ruimte.

Je kunt meer waarde, plezier, succes en geluk uit een notitieboekje halen dan je denkt. Leg je ipad opzij, en lees met me mee. Notitieboekjes zijn nog steeds waardevol, ja je kunt tegenwoordig met je een pen op je ipad schrijven. En ja je hebt allerlei handige notitie apps voor je smartphone. En die dingen zijn leuk en fijn maar het ouderwetse notitieboekje heeft wat mij betreft nog steeds zijn plaats. Sterker nog ik vind steeds meer manieren om waarde uit mijn notitieboekje te halen. Een notebook buikje retreat, ik doe dit te weinig, maar steeds als ik het doe levert het me ontzettend veel. Een notebook retreat houdt in dat ik me een dagdeel terugtrek met mijn notitieboekje. Ik laat alle elektronica thuis en ga compleet onbereikbaar de deur uit met én simpele missie: een specifiek vraagstuk of probleem uitwerken in mijn notitieboekje.

(Proef)abonnement Privé mét prijsgarantie in april

Als u op een foto klikt, wordt ze groter. Ik ben 68 en waar gehuwd met Lucienne. We hebben samen vijf kinderen, die allemaal op hun pootjes zijn gevallen. Ik was eerst onderhoudsmecanicien en heb ook voor een Amerikaans bedrijf gewerkt. Toen kreeg ik de kans om praktijkleraar te worden in het technisch onderwijs. Dat ben ik dertig jaar gebleven, tot mijn 58ste. Ik werkte met beroepsleerlingen, de klasse die altijd opzij geduwd wordt. Ik heb heel fijne jongens ontmoet en gevolgd.

Ben ik te licht
Rated 4/5 based on 729 reviews
Recensies voor het bericht ben ik te licht

  1. Odeju hij schrijft:

    Wrong text: correct text: comments: Thanks for the help! Jij was, zoals ze dat noemden, het idealistische type, maar daar heb je nu verrekt weinig meer van. Als ze thuis komt zal ze zeggen, wat doe je me aan? A 3x, a d a verse 2,.

  2. Pafilat hij schrijft:

    V1PA5S1lyxqi, intro, a 3x, a d a verse 1. Maar ben ik nou te min, ben ik te min omdat je ouders meer poen hebben dan de mijne? Jouw moeder die ik moest aanhoren met dat achterlijk gezwam.

  3. Feqys hij schrijft:

    Jij bent nu net zo materialistisch als. Chorus, ben ik te min? Verse 1, wil je blijven?Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: